Altermind Begeleiding

Praktijkassessment

Altermind biedt in opdracht van het UWV de dienst 'praktijkassessment' aan. Is het voor jou en het UWV lastig om te beoordelen welke mogelijkheden jij hebt om aan het werk te gaan? Dan kan een praktijkassessment waardevol zijn. Tijdens een praktijkassessment kunnen we vaststellen waar je staat, wat bij je past en wat er nodig is om weer aan het werk te gaan. Hier komen we samen achter door het uitvoeren van diverse gesprekken en testen. Tenslotte zal er ook ervaring worden opgedaan in de praktijk, terwijl er een coach in de buurt is om te ondersteunen. 

Ontdek welke werkmogelijkheden er voor jou beschikbaar zijn

Ons programma voor het Praktijkassessment bestaat uit diverse blokken. Je doorloopt alle blokken in maximaal 4 maanden tijd. Vanuit deze resultaten wordt uiteindelijk het advies gevormd.

Blok 1: Intake
Bij de start van het traject maken we kennis en brengen we jouw situatie op de verschillende levensdomeinen in kaart middels een intakelijst. We identificeren of er op andere levensdomeinen zaken spelen die van invloed kunnen zijn op jouw werk en inkomen. In deze fase bepalen we welke testen waardevol zijn om uit te voeren, zodat deze zijn afgestemd op jouw specifieke situatie.

Blok 2: Testen
Wij maken gebruik van innovatieve en onderbouwde loopbaaninstrumenten en testen. Een Praktijkassessment wordt altijd op maat uitgevoerd, waarbij we per situatie beoordelen welk type onderzoek relevant is.

Blok 3: Deepdive gesprekken
De testresultaten vormen een goed uitgangspunt voor diverse gesprekken. Tijdens deze gesprekken gaan wij verder in op jouw: motivatie, werkstijl, vaardigheden en mogelijke (innerlijke of externe) blokkades.

Samen leren we begrijpen wat jouw voorkeuren zijn en waarom bepaalde dingen voor jou wel of niet werken. Wij vinden het belangrijk te ontdekken wat jouw positieve werkeigenschappen zijn. Deze eigenschappen spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om effectief werken, prestaties leveren en plezier in je werk. 

Blok 4 & 5: Praktijk ervaring
Met behulp van alle verzamelde informatie gaan we op zoek naar een passende werkervaringsplek. Altermind biedt een breed scala aan mogelijkheden op dit gebied. 
Tijdens de praktijkdag loopt een coach mee om te observeren en waar nodig te ondersteunen.

Blok 6: Reflectie
We bespreken alle resultaten en geven verduidelijking waar nodig. Het is van belang dat jij jezelf erkend voelt in het advies en erachter staat. Dit zal helpen om met een positieve en zelfverzekerde houding verder te gaan en de volgende stap te zetten.

Blok 7: Advies
Na het doorlopen van bovenstaande blokken kan het advies overgedragen worden aan het UWV. Het UWV krijgt hiermee inzicht in hoeverre het haalbaar is om binnen een bepaalde termijn weer aan het werk te gaan en of er nog extra stappen nodig zijn om dit te bereiken. 

Veelgestelde vragen

Het kan een enorme uitdaging zijn om weer aan het werk te gaan als je gedurende lange tijd niet hebt gewerkt vanwege bijvoorbeeld ziekte of een beperking. Je zult moeten nadenken over wat je leuk vindt, wat jouw vaardigheden zijn en waar je staat op de arbeidsmarkt. 

Voor personen met een Wajong, WIA, WW of Ziektewet-uitkering van het UWV is er de optie om gebruik te maken van de dienst Praktijkassessment.

Als je geïnteresseerd bent in een Praktijkassessment, raden wij je aan dit eerst te bespreken met jouw UWV-contactpersoon. Heb jij al toestemming vanuit het UWV voor een Praktijkassessment en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.

Interesse in een kennismaking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur

Op dit moment is er geen wachtlijst.