Altermind Begeleiding

Wat kan Altermind jou bieden?

Soms ontstaan er situaties in het leven waarbij je het even - of voor langere tijd - niet meer alleen kan. Misschien heb je moeite om het hoofd boven water te houden, lukt het niet om werk te vinden of komt er gewoon niets uit je handen. Dit kan komen door bijvoorbeeld persoonlijke beperkingen of psychische klachten. Altermind helpt graag en biedt begeleiding in Arnhem en omstreken aan uiteenlopende doelgroepen.

Bekijk wat Altermind voor jou kan doen.

Ambulante begeleiding Wmo - Wlz

Ambulante begeleiding biedt ondersteuning aan mensen in hun dagelijks leven en kan helpen bij alle vragen die daarbij komen kijken. Altermind biedt ambulante begeleiding vanuit de Wmo en Wlz, dit is gecontracteerde zorg door de gemeente. Altermind kan persoonlijke en betrouwbare ondersteuning bieden op alle levensgebieden. Wij pakken samen jouw hulpvragen op.

Toelichting

Welke hulpvragen kunnen wij oppakken?

Altermind heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met diverse hulpvragen. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Als jouw situatie hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen bekijken of wij kunnen helpen.

- Ontwikkelen van een goed dag- en nachtritme, voor meer grip op het dagelijks leven.

- Helpen bij het vinden van een dagbesteding, werk of vrijetijdsbesteding

- Samen werken aan het uitbreiden van een sociaal netwerk, om meer steun en betrokkenheid te ervaren in het leven

- Ondersteunen bij het oplossen van administratieve en financiële vragen

- Contact onderhouden met hulpverleners of behandelaars om ervoor te zorgen dat de zorg goed op elkaar is afgestemd

Onze begeleiding werkt niet volgens een standaard format, want elk mens is uniek en heeft andere behoeften. Samen met de hulpvrager kijken we naar de factoren die nodig zijn zodat jij krachtiger in het leven kan staan. We gaan altijd voor een plan op maat.

 

Nog geen Wmo of Wlz indicatie maar toch een hulpvraag? We hebben alle informatie voor de aanvraag van een indicatie verzameld.

 

Opzoek naar Activerend Werk of een dagbesteding in Arnhem?

Naast Ambulante begeleiding biedt Altermind ook Activerend Werkplekken aan en een Dagbesteding. Via het Centrum Activerend Werk zou je bij één van onze locaties voor Activerend Werk terecht kunnen komen. Samen maken we een plan zodat jij stappen kan nemen naar de vorm van participatie die bij jou past! Bekijk hieronder alle opties.

Activerend Werk Buurthuis Rijnland

Altermind biedt verschillende Activerend Werk trajecten met een focus op horeca. Met Activerend Werk leer je waar je goed in bent en hoe jij je zou willen ontwikkelen. Het doel is om te doorstromen naar betaald werk of een opleiding. Mocht dit niet lukken of niet van toepassing zijn door bijvoorbeeld een arbeidsbeperking, dan kijken we naar een passende vervolgstap. Denk hierbij aan vrijwilligerswerk or een stabiel activeringstraject.

Activerend Werk Focus Filmtheater

Het is mogelijk om via Altermind een Activerend Werk-traject te volgen bij Focus Filmtheater in Arnhem. Focus is een plek te midden van de Arnhemse samenleving die al jaar en dag gebouwd is op de inzet van heel veel vrijwilligers. Nu wil zij graag de mogelijkheid bieden voor mensen om stappen te nemen in de richting van hun participatiedoelen.

Dagbesteding Buurthuis Rijnland

Op onze huidige activerend werk locatie bieden we ook de mogelijkheid aan voor dagbesteding. In de wijk Vredenburg is in de Rijnlandflat een ontmoetingsruimte gevestigd. Vanuit deze ruimte wil Altermind bijdragen aan een mooie, leefbare wijk. Dat doen we door met een team mensen activiteiten te organiseren, eten- en drinken aan te bieden en door regelmatig in de wijk te vragen waar mensen denken dat het beter kan.