Begeleiding bij Altermind

Op zoek naar jouw kracht

Soms ontstaan er situaties in je leven, waarbij je het even niet meer alleen kan. Misschien heb je moeite om het hoofd boven water te houden, lukt het niet om werk te vinden of komt er gewoon niets uit je handen. Dit kan komen door bijvoorbeeld persoonlijke beperkingen of psychische klachten. Altermind helpt je graag en biedt persoonlijke begeleiding vanuit de wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Vraag je je af of wij jou kunnen ondersteunen? Wil jij weer grip krijgen op jouw leven? Neem contact met ons op!

Hoe werkt het?

We werken niet met een standaard format, want elk mens is uniek en heeft andere behoeften. Samen met jou, de hulpvrager, kijken we naar de factoren die nodig zijn zodat jij krachtiger in het leven staat en jezelf verder kunt ontwikkelen. Een persoonlijk plan op maat is dus waar we voor gaan.

Methodiek SRH

We onderbouwen het persoonlijke begeleidingsplan met de methodiek Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH). Hierbij gaan we uit van jouw eigen kracht en activeren we zo veel mogelijk het sociale netwerk. Welke mensen om jou heen zouden een helpende hand kunnen bieden? Door hen bij het proces te betrekken, zorgen we altijd voor een steuntje in de rug. Ook na het begeleidingstraject bij Altermind.

Hoe behaal je je doelen?

Samen bepalen we welke doelen jij wilt behalen. Maar we willen natuurlijk dat het daar niet bij blijft! Om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij het behalen van je doelen, zullen we op verschillende manieren in contact blijven, bijvoorbeeld via Whatsapp, belafspraken en persoonlijke sessies. Zowel thuis als op locatie is begeleiding mogelijk. De gesprekken combineren we graag met (sport)activiteiten als een extra stimulans. Denk bijvoorbeeld aan een vechtsport of krachttrainingssessie.

Begeleiding nodig om weer grip te krijgen op een situatie? Of ken jij iemand die hulp kan gebruiken? Neem dan contact met ons op.