Wat is Activerend Werk?
Het nemen van stappen vooruit is soms moeilijk als je niet precies weet waarvoor je het allemaal doet. Altermind gelooft erin dat iedereen drijfveren en kwaliteiten heeft waarmee hij kan bijdragen aan de maatschappij. Soms is het lastig om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn. Samen met ons ga je, onder de noemer ‘Activerend Werk’, aan de slag om erachter te komen wat jij het liefst doet en waar je goed in bent.

We baseren ons werk op de BSA-methodiek (Buurtgerichte Sociale Activering). Dit betekent dat we samenwerken met verschillende organisaties in de buurt om jouw traject zo goed mogelijk te laten slagen.

Als je een traject ‘Activerend Werk’ volgt bij Altermind, betekent dit dat je lid wordt van het beheerdersteam van de Nieuwe Hommel (St. Marten, Arnhem). Samen met jouw begeleider maak je vanaf het begin een persoonlijk ontwikkelingsplan waar je mee aan de slag gaat. In dit plan staat bijvoorbeeld wat je wil leren en hoe je dit kunt gaan aanpakken. Vervolgens ga je ermee aan de slag!

De Nieuwe Hommel is een plek met eindeloze mogelijkheden, dus geen idee is te gek! Als jij een leuk, passend idee hebt, gaan we samen kijken hoe we deze kunnen  realiseren!